Hur sabrerar man champagne?

Har du alltid drömt om att sabrera en flaska champagne?

Ett väldigt populärt och uppskattat inslag på en fest är att sabrera en flaska champagne.

Högt tryck minskar risken för glassplitter
En fråga som jag ofta får i samband med sabrering är ”men är det inte farligt” eller ”är det inte risk att jag får glassplitter i mitt glas”? Nej, eftersom trycket i en flaska champagne ligger på 5 – 6 bar så trycks både champagne och eventuellt glassplitter ut av det höga trycket. Däremot så finns det en risk att flaskan kan gå sönder, så det är bra att använda en handske eller handduk för att vara på den säkra sidan.

Vilken mat passar till champagnen?
När du väl har öppnat din flaska champagne kan du njuta av denna dryck tillsammans med lättare rätter som skaldjur med lite pressad citron, toast skagen, hårdostar och krämiga vitmögelostar eller som en aperitif. En av mina favoritkombinationer är salta chips garnerade med crèmefraiche, löjrom, lite röd lök som du äter till champagnen. Mums, det är galet gott.

Vilken serveringstemperatur ska Champagne ha?
Servera drycken i champagneglas vid 6 – 8 °C för bästa smakupplevelse.

Video

På min facebooksida finns en video som visar hur man sabrerar champagne.
Länk till video på sabrering >>>

Gratiskurs:
Bli en bättre vinprovare