Bli en mästare på vin

Bli en mästare på vinprovning

”Bli en mästare på vinprovning” är en omfattande digital utbildnings som består av 30 lektioner fördelat på 7 moduler och innehåller drygt 8 timmars lärarledda lektioner. 

Känner du igen dig i dessa utmaningar?

  • Har du svårt att känna alla dofter och smaker i ett vin?
  • Vill du bli bättre på att kombinera mat & vin och få en större smakupplevelse?
  • Är du osäker på vilka viner som kan lagras och varför?

Prova vinkursen helt gratis i 14 dagar

Betalning sker endast dag 15. Gå igenom de första lektionerna och avgör om det passar dig – helt utan kostnad eller bindning. Vill du ångra dig? Skicka ett mejl till thomas.karlsson@le-sommelier.se så avbryter vi ditt köp enkelt, utan frågor eller avgifter. Det är helt riskfritt!

Vad ingår i vinkursen?

  • 30 lektioner över 7 moduler: 16 teoretiska videolektioner och 14 filmade vinprovningar
  • 8+ timmars lärarledda lektioner
  • Fullproppad med nedladdningsbart kursmaterial
  • Le Sommeliers Druvkompendium – En beskrivning av 54 olika druvsorter och dess karaktärer.
  • Vinbedömning: Smaka och analysera 38 olika viner.
  • Extra stöd: Tillgång till ett supportforum och kurs i 12 månader.
  • Diplom efter avslutad kurs.
Pris: 7.695 kr

Vad innebär prisgaranti?
Utöver 14 dagars öppet köp erbjuder vi pengarna tillbaka om du inom 30 dagar hittar en mer omfattande digital vinkurs till lägre pris. Vi står för kvalitet, pedagogik och mervärde!

Komplett kursöversikt

Modul 1 – Provningsmetodik
Lär dig WSET:s beprövade metod för att beskriva vinets syra, strävhet, fyllighet och torrhet – och öva tills det sitter.

Modul 2 – Grundläggande vinkunskap
Lär dig köpa, servera och förstå vin bättre. Vi går igenom smaktyper, etiketter, defekter och serveringsteknik.

Modul 3 – Gröna druvor
Upptäck karaktärerna hos sex vanliga gröna druvor genom teori och praktiska provningar.

Modul 4 – Blåa druvor
Lär dig känna igen sex klassiska blåa druvor och deras typiska egenskaper.

Modul 5 – Gamla vs Nya världen, kvalitet
Förstå skillnader i stil och smak mellan olika vinregioner och lär dig känna igen vinets kvalitet.

Modul 6 – Lagring och vinkällare
Vilka viner kan lagras – och hur bygger du enkelt en egen vinkällare?

Modul 7 – Mat & vin i kombination
Grundsmaker och smakkombinationer – plus tips för att ordna egna vinprovningar.

Obs! Du bestämmer själv studietakten för varje modul. Även om modulerna öppnas för dig varje vecka så bestämmer du själv hur fort du vill gå framåt.

Digital kurs & demo av kursportalen

 

Är du nyfiken på hur min vinkurs är uppbyggd? Titta gärna på denna demo så får du en tydlig genomgång av min kursportal så att du själv kan se vad du kan förvänta dig av min vinkurs.

Pris: 7.695 kr ink moms

Kursledare

Thomas Karlsson – certifierad sommelier

Jag är en nyfiken och passionerad vinälskare som har ett starkt intresse för mat & vin. Jag har arbetat inom IT/Telekom i många år, men fokuserar även väldigt mycket på mat och vin som är mitt stora intresse.  

Jag startade mitt företag Le Sommelier Wine Consulting år 2015. Bolaget är verksamt inom vinprovningar, vinkurser, samt exklusiv rådgivning. År 2016 tog jag min Sommelierexamen på Vinkällan Samuelsson och slutade som smickrande kursetta. Sedan dess har jag fortsatt med mer avancerade vinutbildningar inom WSET level 3 och 4.

  • Sommelierutbildning steg 1 & 2 (kursetta), 2016
  • Vinkällan Samuelsson WSET Level 3, 2017
  • Vinkällan Samuelsson French Wine Scholar, 2017
  • Studerar för närvarande WSET Level 4 in Wines and Spirits – Diploma, Restaurangakademien AB
  • Vinnare i SM i spansk vinkunskap i lag tillsammans med Restaurangakademien, oktober 2019
  • Rulla till toppen