Kundreferenser

I kursen "Bli en mästare på vinprovning" varvas teori med praktiska vinprovningar på ett mycket pedagogiskt och givande sätt utan krav på några tidigare kunskaper om vin. Ett intresse räcker långt. Kursen täcker in de flesta områden som är intressanta för både nybörjare och vinentusiaster med tidigare erfarenhet. Thomas är mycket kunnig och ger på ett enkelt sätt en omfattande inblick i vinvärlden. Jag kan varmt rekommendera denna kurs till vinintresserade.
Dick Engstrand
Jag tycker att du gjort en riktigt bra vinkurs med både bra presentation och sedan text, jag skrev till dig tidigare att kartor kan vara önskvärt annars tycker jag att du är på en bra nivå och att det fungerar med självstudier. Vinprovningarna är tydliga och bra genomgångna! Druvkompendiet ovärderligt. För mig som jobbar mycket är det av stort värde att man kan dra ut på kursen utan att sinka någon annan. Jag ser gärna en fortsättning med mousserande o champagne och gärna som en fortsättningskurs, det är ju ett rätt stort område men det blir väl mer administration för dig.
Agneta Nordahl-Karlsson:
Jag är nöjd med kursen och tycker det är jättebra med dina doft- och smakbeskrivningar samt ditt sätt att beskriva hur jag ska tänka när det gäller olika druvtyper samt om det kommer från gamla resp. nya världen. Din vinkurs: Ett föredömligt sätt att få bra kunskap om vin och hur kombinationen mat och vin ska harmonieras.
Ann-Margret Swärd-Nilsson
Tycker att kursen är jättebra! Du är en bra pedagog, och tempot är superbra och jag uppfattar det verkligen som att din kompetens är välgrundad. Min man lyssnar lite vid sidan, och han hörde ju också mina kurser från Örebro Universitet, och vi båda tycker att du bara är SÅÅÅ mkt bättre och trevligare att lyssna till än min lärare där. Det är ju ett fantastiskt väl genomarbetat material och jag hade absolut inte alls väntat mig allt detta! Verkligen värt investeringen! Tack för det!
Pia Ståhl
Jag har fått en djupare allmän kunskap om vin och vinframställning. Jag tycker att jag lärt mig mycket mer om provningsmetodik samt att jag också börjat kunna urskilja några dofter vilket jag haft svårt med tidigare. Med hjälp av kursen har jag också vågat börja hålla i egna vinprovningar. Kursen har dessutom gett mig ännu större inspiration att fortsätta lära mig mer om vin.
Mats Ahlén
Jag och min fru har följt Thomas vinkurs ett tag nu och deltagit i vinprovning online tillsammans med andra kursdeltagare. Thomas är kunnig och pedagogisk och för oss har det funkat väldigt bra med upplägget. Vi har gjort det till en trevlig vana att på helgerna läsa lite och titta på karta var vinerna som vi provar i kursen kommer ifrån. Vi upptäcker att vi faktiskt lärt oss en del även om vi tycker det är svårt att känna dofter och smak. Men vi har tillit till att det kommer.
Michelle Saracino
Tack för en mycket intressant och genomtänkt kurs som gett mig en större förståelse och insikt i vinets värld, som gör att jag bättre kan välja att köpa viner som passar till maten jag ska äta. Jag är så glad att jag hoppade på detta. Stort och varmt tack för alltsammans.
Sven-Erik Flodin
Jag kan verkligen rekommendera Thomas vinkurs. Pedagogiskt upplägg med en bra blandning mellan teori och praktik. Utförlig dokumentation som jag haft mycket nytta av. Trevligt med videofilmerna där Thomas är mycket informativ och personlig
Agneta Nyberg
Har varit jättekul och intressant att ta del av din vinkurs, så bra och pedagogiskt upplagt. En hel del var repetition för mig som gått kurser på Munskänkarna men det är ju bara bra. Tyckte det var toppen med Systembolagets smaktyper/klockor och hur man tolkar. Roligt att jämföra Gamla/Nya Världens stilar, karaktärer i modul 5. Lagring av viner i modul 6, bra och givande och mycket nytt för mig. Avsnittet Mat och vin i kombination, toppen, lärde mig massor. Och......så roligt att få ta del av dina vintips, testat flera Tack!!! Så nöjd och kul att lära mera om vin
Karin Sundell
Kursen är väl genomtänkt och strukturerad. Mitt intresse för mat och drycker hittade flera punkter som jag sen fördjupade mig i vidare. Jag köpte 95 procent av föreslagna viner och en del är kvar. På grund att jag är långsam hade varit bra för mig att kunna ha tillgång till webben en lite längre period men jag förstå att man inte ska ha så många inloggade. Thomas entusiasm går inte att ta miste av och den sprider sig lätt genom inspelningarna.
Pierlugi
Min största behållning var den strukturerade provningsmetodiken. Dels med hjälp av WSET-protokollen. Valde dock att använda level3 (tankade ner från WSET) eftersom den är mer detaljerad och dessutom ger lite mer vägledning. Dels med hjälp av BLIC som jag inte stött på förut, tack för introduktionen. Ditt druvkompendium förtjänar också ett hedersomnämnande! Vill också ge en alldeles egen stor guldstjärna till dig Thomas som i alla lägen visat stort personligt engagemang och ambition att stötta, hjälpa och lösa eventuella problem. Långt över förväntan!
Michael Wetterström
Jag gillade din kurs eftersom den är lättöverskådlig och informativ med ett bra upplägg.
Kjell Ejdelind
Den ambitiösa kursen gav mig många nya kunskaper om vinets värld. Känner mig mer säker på vilka viner och druvor jag gillar.
Kaj Persson
Ditt upplägg med föreläsningar, uppgifter att göra och frågor är ett mycket bra pedagogiskt grepp”.
Kajsa-Mia Holgers
Vi är jättenöjda. Ett bra upplägg. Du är både inspirerande och pedagogisk.
Anders Colin
Vilken bra vinkurs! Här får man lära sig hur man provar vin, om olika druvor, olika länder som odlar vin och till och med hur man kan bygga upp sin egen vinsamling. Väldigt proffsigt material och pedagogiska filmer som gör att man lätt kan förstå. I kursen ingår också hur man kombinerar vin och mat. Jag kan verkligen rekommendera den här kursen till alla som vill lära sig mer om vin. Med hjälp av den så kan alla som är intresserade verkligen lära sig om vin på ett underhållande sätt. Något man som vin-intresserad har nytta av när man ska köpa vin på t.ex. Systembolaget eller på nätet, lära sig vilken vinstil man själv gillar, läsa och förstå en vinlista på restaurang, kanske bygga upp en egen vinsamling och även imponera på gästerna vid en middag. Tack Thomas för att du erbjuder en jättebra vinkurs, på ett lättillgängligt och underhållande sätt!
annika.png
Annika Pohl
Sommelier
Jag har fått en djupare allmän kunskap om vin och vinframställning. Jag tycker att jag lärt mig mycket mer om provningsmetodik samt att jag också börjat kunna urskilja några dofter vilket jag haft svårt med tidigare. Med hjälp av kursen har jag också vågat börja hålla i egna vinprovningar. Kursen har dessutom gett mig ännu större inspiration att fortsätta lära mig mer om vin.
Mats Ahlén
Efter denna kurs har inte bara mina vinkunskaper ökat, mitt vinintresse är nu mycket större. Jag har också lärt mig mer om hur man kombinerar mat och dryck på ett enkelt sätt. Tack Thomas för en givande kurs, jag har fått massor av inspiration!
Anders Andrén
Tack Thomas för en väldigt lärorik kurs!!! Jag kan verkligen varmt rekommendera den till alla. Vare sig du är nybörjare eller vinkunnig, så garanterar jag att det finns något för alla. Kursen är pedagogisk, intressant och stimulerande! Som sommelier behöver du ständigt utvecklas och utmanas och den här kursen gav mig inspiration och verktyg att fortsätta utforska denna spännande värld! Skål och tack!
asa.png
Åsa Thomaeus
Sommelier

Vill du också utveckla dina kunskaper inom vinets värld?​

Rulla till toppen