Vinkurser online

För dig som vill lära dig mer om vinets värld

Visste du att det finns runt 10 000 kända druvsorter i världen. Ungefär 1 000 av dessa druvor använder man för tillverkning av vin. I Sverige har vi sett ett väldigt stort intresse kring mat och vin. Allt fler söker sig till utbildningar för att lära sig mer om vin. Vi erbjuder professionella vinkurser med olika teman som leds av mig som föreläsare. Du kan titta på kursen när det passar dig, när du sitter i soffan, framför datorn, mobilen eller via surfplatta. Detta ger dig som kursdeltagare friheten att gå kursen när som helst, var som helst och med möjligheten att repetera om och om igen.
Vi har inkluderat ett mycket professionellt och omfattande kursmaterial med druvkompendium, föredrag, vinlistor, provningsmetodik och provningsprotokoll, samt stöd i olika forum under kursernas gång så att du har möjlighet att ställa frågor och få ta del av svaren på frågorna. Allt kursmaterial är nedladdningsbart för att du ska kunna studera och repetera och lära dig så mycket som möjligt.

Aktuella vinkurser

Gratiskurs

Bli en bättre vinprovare

Har du alltid drömt om att kunna identifiera vilken druva ett vin är gjort på? Vill du lära dig mer om vin och ta del av en beprövad provningsmetodik så är denna gratiskurs en perfekt start för dig. Gratiskursen sker online och är uppbyggd på tre lektioner. Kör igång redan idag!

Grundkurs

Nybörjarkurs för dig som vill lära dig mer om vinets underbara värld

Denna kurs innehåller 18 lektioner fördelat på 4 moduler. Du kommer lära dig att förstå druvornas karaktärer och egenskaper, samtidigt som du repeterar en beprövad provningsmetodik från WSET (Wine & Spirit Education Trust). Du kommer helt enkelt utvecklas till en bättre vinprovare!

Bli en mästare

Bli ett proffs på vin

Lär dig allt om vinets underbara värld. Med denna kurs får du grundläggande kunskap om vin, du får lära dig att skilja på olika druvor och inte minst får lära dig allt om en beprövad provningsmetodik. Kursen sker online och är uppbyggd på 30 lektioner uppdelat på sju moduler + bonusinnehåll.

Druvkompendium

Le Sommeliers Druvkompendium

Vinrankan har vuxit vilt i ca 100 miljoner år, och är en av världens tåligaste växter. Det finns omkring 10 000 kända druvsorter i världen. Ungefär 1 000 av dessa druvor använder man för tillverkning av vin. Köp detta druvkompendium som är en beskrivning av 54 olika druvsorter, klicka nedan för mer information

Har du funderat på att lära dig mer om vin?

Le Sommelier Wine Academy erbjuder ett flexibelt och pedagogiskt sätt för att du ska kunna utbilda dig inom vinets underbara värld. Helt i din egen takt.

• Hur kan du bli bättre på att kombinera mat & vin?
• Vilka viner kan lagras och hur länge?
• Har du svårt att känna alla smaker i ett vin?

Om detta stämmer in på dig så ska du anmäla dig till detta gratis webinar. Du behöver bara ange namn och e-post så får du automatisk tillgång.

Demo av kursportalen

Är du nyfiken på hur en av vinkurserna är uppbyggd? Titta gärna på denna demo så får du en tydlig genomgång av kursportalen så att du själv kan se vad du kan förvänta dig av min digitala vinkurs. Eftersom detta är en digital kurs så kan du ta kursen vart du vill och när du vill. Du kan även ta varje lektion när det passar dig, pausa, gå tillbaka och repetera varje lektion så ofta du vill.
Rulla till toppen