KONTAKT

Vill du boka en vinkurs eller vinprovning?
Kontakta mig så berättar jag mer!

SM i spansk vinkunskap

Thomas Karlsson

Tel: +46-70-415 7208
Mail: thomas.karlsson@le-sommelier.se
Adress: Hägervägen 5, 192 55 Sollentuna

Thomas Karlsson

Om mig

Jag är en nyfiken och passionerad vinälskare som har ett starkt intresse för mat & vin. Jag  arbetar inom IT/Telekom men har även ett brinnande intresse för mat och vin.
Jag startade mitt företag Le Sommelier Wine Consulting år 2015. Bolaget är verksamt inom vinprovningar, vinkurser och rådgivning. År 2016 tog jag min Sommelier-examen på Vinkällan Samuelsson och slutade som smickrande kursetta.

Efter detta bestämde jag mig att jag ville satsa på vin och dryckeskunskap. I september 2017 började jag studera WSET Level 4 in Wines and Spirits – Diploma på Restaurangakademien AB i Stockholm. “Diploma” är en specialiserad internationell utbildning inom vin och sprit som riktar sig till professionella yrkespersoner som vill ta sin karriär till nya höjder.  2019 vann jag SM i Spansk vinkunskap, så Spanien har blivit ett av mina favoritländer.
Jag driver företaget Le Sommelier Wine Consulting för att jag älskar att lära ut och dela med mig av min kunskap och mina erfarenheter. Under vinkurser och vinprovningar får jag ofta feedbacken om att vara en väldigt passionerad och engagerad föreläsare med en personlig stil. Jag brinner för att få nöjda kunder och på ett enkelt och pedagogiskt sätt få alla att lära sig mer om alkoholhaltiga drycker.

Faktaruta

Allt om Le Sommeliers dryckesutbildare
Thomas Karlsson som brinner för allt som har med vinets värld att göra.

Rulla till toppen