Bli en mästare på vin

Bli ett proffs på vin​

Denna digitala vinkurs ”Bli en mästare på vinprovning” innehåller 30 lektioner fördelat på 7 moduler. Du kommer lära dig att förstå druvornas karaktärer och egenskaper, samtidigt som du repeterar en beprövad provningsmetodik från WSET (Wine & Spirit Education Trust) kommer du utvecklas till en bättre vinprovare.

Känner du igen dig i dessa utmaningar?

  • Har du svårt att känna alla dofter och smaker i ett vin?
  • Vill du bli bättre på att kombinera mat & vin?
  • Vill du få en större smakupplevelse av både ditt vin och maten?
  • Är du osäker på vilka viner som kan lagras och varför?
  • Har du kört fast och saknar stöd och vägledning i ditt vinkunnande?

Nyhet: Prisgaranti
Just nu erbjuder vi en  prisgaranti! Skulle du mot all förmodan hitta en digital vinkurs som är mer omfattande än ”Bli en mästare på vinprovning” och till ett lägre pris så får du alla pengarna tillbaka. Denna vinkurs inkluderar över 8 timmars inspelat material och lärarledd av erfaren och välutbildad sommelier. Jag har under de senaste åren gjort mycket research och aldrig sett en digital vinkurs med denna typ av omfattning och djup. 

14 dagars öppet köp

Har du noterat att jag erbjuder 14 dagars öppet köp på våra vinkurser? Du behöver alltså inte betala en enda krona för att starta igång kursen, du kan gå igenom de första lektionerna och modulerna i kursen för att avgöra om detta är något för dig. Betalning sker endast efter 14 dagar, bra va? Oförutsedda saker kan hända som gör att du vill ha möjligheten att avbryta utbildningen. 
Det är otroligt enkelt att ångra ditt köp. Skulle du vilja göra det så sker det i två enkla steg:

  1. Skicka ett mejl till mig så ordnar jag med återbetalning! Du behöver inte ange anledning och du behöver inte heller fylla i en krånglig blankett för att ångra ditt köp.
  2. Jag går in på ditt kundkort i min kursportal och trycker på ”cancel”. Ett klick sedan är det klart och inga pengar kommer dras från ditt konto!
Pris: 6.495 kr

Komplett kursöversikt

Modul 1 – Provningsmetodik baserat på WSET

Lär dig en detaljerad och beprövad provningsmetodik från WSET. I samband med detta kommer du bli bättre på att beskriva de viktigaste egenskaperna i ett vin, nämligen, syra, strävhet, fyllighet och torrhet. Detta kommer vi repetera under hela kursen så att den sitter ordentligt. Övning ger färdighet!

Modul 2 – Grundläggande vinkunskap

  • Vad ska du tänka på när du köper vin? Hur tyder du klockorna som Systembolaget använder? Lär dig använda SB’s smaktyper och förstå vilket typ av vin som just du tycker om.
  • Defekter och fällningar
  • Hur tyder du vinetiketter
  • Lär dig servera vinet i rätt temperatur, rätt typ av vinglas och utföra dekantering

Modul 3 – Några vanliga gröna druvor

Lär dig att skilja på de 6 vanligaste gröna druvorna och dess karaktärer. Genom att kombinera teori med de praktiska vinprovningarna i denna modul kommer du lära dig mer om egenskaperna på dessa druvor och hur du kan skilja de åt.

Modul 4 – Några vanliga blåa druvor

Lär dig att skilja på de 6 vanligaste blåa druvorna och dess karaktärer. Genom att kombinera teori med de praktiska vinprovningarna i denna modul kommer du lära dig mer om egenskaperna på dessa druvor och hur du kan skilja de åt.

Modul 5 – Gamla Världen vs Nya Världen, kvalitetsnivåer

  • Lär dig skillnaderna mellan den Gamla Världen och den Nya Världen och hur de skiljer sig åt i karaktär, vinstil och smakprofil. Du får även lära dig hur olika klimat påverkar vinets karaktär och smak.
  • Vad menas med kvalitet och vilka klassificeringar används i några kända vindistrikt. Du får lära dig mer om kvalitetsbegrepp och vilka kriterier som normalt används när du ska bedöma olika kvalitetsnivåer på viner. På så sätt kommer du kunna skilja på ett dyrt vin från ett enklare och billigare vin

Modul 6 – Lagring av viner, bygg din egen vinkällare

  • Du får lära dig vilka typer av viner som kan lagras och varför. Vad är det som gör ett vin lagringsbart?
  • Lär dig bygga din egen vinkällare. Det behöver varken vara dyrt eller krångligt.

Modul 7 – Mat & vin i kombination

  • I den här lektionen kommer du lära dig mer om grundsmakerna och hur de påverkar vinets smak. Vad är egentligen en bra smakkombination?
  • Här får du tips på hur du själv kan arrangera din egen vinprovning.

Obs! Du bestämmer själv studietakten för varje modul. Även om modulerna öppnas för dig varje vecka så bestämmer du själv hur fort du vill gå framåt.

Kursens bonusinnehåll:

  • Bonus 1: Le Sommeliers Druvkompendium – En beskrivning av 54 olika druvsorter och dess karaktärer.
  • Bonus 2; Videofilm – Lär dig sabrera som ett proffs.
  • Bonus 3; Videofilm – Lär dig använda en Coravin.

Efter kursen kommer du:

  • Ha lärt dig i detalj om totalt tolv viktiga druvor (både gröna och blåa druvor), förstå deras karaktärer, vart de odlas och hur du kan skilja dessa åt i en vinprovning.
  • Förstå hur grundsmakerna påverkar vinets smak. På så sätt kommer du att kunna skapa bättre smakkombinationer och matcha rätt vin till en viss maträtt.
  • Kommer du bli tryggare i att välja eller rekommendera rätt vin.
  • Öka ditt vinkunnande och få bättre möjligheter till utveckling och/eller karriär inom vin- eller restaurangbranschen
  • Förstå skillnaden på viner från Gamla Världen (Europa) och viner från Nya Världen (utanför Europa) och identifiera dessa i en vinprovning.
  • Kunna bedöma kvalitetsnivåer på viner och vad som skiljer ett dyrt vin från ett billigare vin.
  • Veta vad du ska tänka på när du köper vin, hur du tyder vinetiketter, hur du tolkar klockorna och smaktyperna som Systembolaget använder och vilka viner som kan lagras och varför.

Detta är inkluderat i priset:

Kursen är uppbyggd på 30 lektioner, fördelat på 7 moduler. 17 teoretiska lektioner, 13 vinprovningar (”praktiska” lektioner). Utöver detta får du tillgång till 23 instuderingsuppgifter fördelat över de 7 modulerna.

  • Drygt 8 timmars lärarledda lektioner, även anpassat till mobiler och surfplattor
  • Den här kursen är fullproppad med pedagogiskt och nyttigt kursmaterial. Allt kursmaterial (i PDF format) är nedladdningsbart för eget bruk. Alla teoretiska lektioner innehåller ett välskrivet och sammanfattande föredrag kopplat till temat för respektive modul. Det innebär ca 100 sidor av vinkunskap!
  • Det ingår ett omfattande druvkompendium i PDF som är en beskrivning av 54 druvsorter, dess karaktärer, kända odlingsområden, samt rekommendation av utvalda producenter.
  • Dessutom så ingår komplett vinlista för respektive vin och med tillhörande provningsprotokoll
  • Vi provar och bedömer totalt 38 viner under kursens gång
  • Tillgång till mitt supportforum där du skriftligen får svar på dina frågor som är relaterade till kursen en gång per vecka
  • Tillgång till min slutna Facebookgrupp Le Sommelier Wine Club
  • Inspirerande bonusinnehåll!

Digital kurs & demo av kursportalen

 

Eftersom detta är en digital kurs så kan du ta kursen vart du vill och när du vill. Du kan även ta varje lektion när det passar dig, pausa, gå tillbaka och repetera varje lektion så ofta du vill.

Är du nyfiken på hur min vinkurs är uppbyggd? Titta gärna på denna demo så får du en tydlig genomgång av min kursportal så att du själv kan se vad du kan förvänta dig av min vinkurs.

Pris: 6.495 kr ink moms

Kursledare

Thomas Karlsson – Sommelier

Jag är en nyfiken och passionerad vinälskare som har ett starkt intresse för mat & vin. Jag har arbetat inom IT/Telekom i många år, men fokuserar även väldigt mycket på mat och vin som är mitt stora intresse.  

Jag startade mitt företag Le Sommelier Wine Consulting år 2015. Bolaget är verksamt inom vinprovningar, vinkurser, samt exklusiv rådgivning. År 2016 tog jag min Sommelierexamen på Vinkällan Samuelsson och slutade som smickrande kursetta. Sedan dess har jag fortsatt med mer avancerade vinutbildningar inom WSET level 3 och 4.

  • Sommelierutbildning steg 1 & 2 (kursetta), 2016
  • Vinkällan Samuelsson WSET Level 3, 2017
  • Vinkällan Samuelsson French Wine Scholar, 2017
  • Studerar för närvarande WSET Level 4 in Wines and Spirits – Diploma, Restaurangakademien AB
  • Vinnare i SM i spansk vinkunskap i lag tillsammans med Restaurangakademien, oktober 2019
  • Rulla till toppen