Pinot Noir – en av världens elegantaste druvor

Här kommer ett bra vintips på druvan Pinot Noir som har sitt ursprung i staden Beauvais, strax norr om Paris, Frankrike.

Pinot Noir odlas i princip runtom hela världen, men trivs bättre i något svalare klimat. Druvan har ett relativt tunt skal som gör den svårodlad. Därför kan det vara svårt att hitta ett riktigt bra rött vin på druvan Pinot Noir till ett bra pris. De bästa vinerna blir ofta lite dyrare. Här kommer mina bästa tips!

Sommelierens tips: Pinot Noir från USA

Ett rött vin gjort på Pinot Noir som jag tycker är prisvärt är Irony från Monterey, USA, med artikelnummer 6694 på Systembolaget. Här får du ett vin med solmogna röda frukter som jordgubbar och hallon med mjuka, härliga tanniner. Dessutom har den inslag av fatkaraktär då vinet har legat på franska ekfat i 9 månader.

Vilken mat passar till vinet?

Vad kan vara lämpligt att äta till detta vin tro? Varför inte kombinera vinet med en fransk maträtt som Coq au vin? Du hittar ett recept nedan: https://www.ica.se/recept/coq-au-vin-pa-kycklingfile-
5111/


Ett annat bra matförslag till vinet kan vara en Boeuf bourguignon. Nedan hittar du ett recept:
https://www.tasteline.com/recept/boeuf-bourguignon-2/

Har du funderat på att lära dig mer om vin?

Le Sommelier Wine Academy erbjuder ett flexibelt och pedagogiskt sätt för att du ska kunna utbilda dig inom vinets underbara värld.

Rulla till toppen